Diana Aben

Diana Aben Yoga Haarlem

Diana Aben (1971) volgde haar eerste  yoga meditatie les in Ierland in 1992.  Hier werd een  snaar geraakt; wat zij daar ervaarde met haar lichaam en geest  bleef haar bij. Vanaf 1998 bestudeerde zij  Okido Yoga, inclusief veel ervaring met Shiatsu en Meditatie. Zij behaalde in 2004 haar diploma hierin.

Toen zij via Swami Ma Tri en  Swami J in aanraking kwam met Yoga Nidra ervaarde zij contact met een laag van bewustzijn van diepe stilte, die ze niet vaak eerder had gevoeld. Daardoor ging zij meer onderzoek doen naar de verschillende lagen van het menszijn. Zo volgde zij de iRest® Level I training bij James Reeves en studeert zij nu voor certificering als iRest teacher-in-training bij iRest.us.

Restoratieve Yoga leerde ze o.a. van Lizzie Lasater (ja, de dochter van Judith Lasater) en  Sue Flamm.
De achtergronden van yoga en meditatie blijven haar boeien, ze blijft het zelf veel oefenen en toepassen in het dagelijks leven.

Toepasbaarheid in het dagelijks leven heeft altijd haar aandacht. Hoe zit je achter je bureau, in de auto of op de fiets, hoe gebruik je je telefoon of sta je in de keuken….hoe is het met je adem als je een lastig gesprek voert, hoe reageren je emoties als er iets spannends gebeurt, waar is je aandacht als je kinderen iets van je vragen….
Tijdens haar yoga lessen word je uitgenodigd om je eigen waarheid in beweging en stilte te ontdekken. Verbinding te maken met de wijsheid van wat nu is. Wat goed is voor jezelf en klopt in het moment. En die gevoeligheid mee te nemen naar huis. Om zo samen met veel plezier yoga te blijven ontdekken.

 

 

Diana probeert met de inzichten die zij zelf heeft opgedaan met yoga het leven van andere mensen te verrijken.

Marieke Oosting , 35 jaar.