Diana Aben

Yoga Haarlem

Diana Aben (1971) volgde haar eerste  yoga meditatie les in Ierland in 1992.  Hier werd een  snaar geraakt; wat zij daar ervaarde met haar lichaam en geest  bleef haar bij. Vanaf 1998 bestudeerde zij  Okido Yoga, inclusief veel ervaring met Shiatsu en Meditatie. Zij behaalde in 2004 haar diploma hierin.

Toen zij  in aanraking kwam met Yoga Nidra via Swami Ma Tripurashakti, ervaarde zij contact met een laag van bewustzijn van diepe stilte, die ze niet vaak eerder had gevoeld. Daardoor ging zij meer onderzoek doen naar de verschillende lagen van het menszijn. Zo volgde zij de iRest® Level I&II training bij James Reeves en studeert zij nu voor certificering als iRest teacher bij iRest.us.

Restoratieve Yoga leerde ze o.a. van Lizzie Lasater.
De achtergronden van yoga en meditatie blijven haar boeien, ze blijft het zelf veel oefenen en toepassen in het dagelijks leven.
Iedere dag ontspannen is haar motto, ook al denk je het niet nodig te hebben.

Daarom heeft zij nu het online programma  ‘21 Dagen Ontspannen‘  gemaakt.
Over liggend ontspannen; met Shavasana, Yoga Nidra en liggende meditaties.
Zodat jij ook thuis je heelheid en rust kan vinden.

Toepasbaarheid in het dagelijks leven heeft altijd haar aandacht. Hoe zit je achter je bureau, in de auto of op de fiets, hoe gebruik je je telefoon of sta je in de keuken….hoe is het met je adem als je een lastig gesprek voert, hoe reageren je emoties als er iets spannends gebeurt, waar is je aandacht als je kinderen iets van je vragen….
Tijdens haar yoga lessen word je uitgenodigd om je eigen waarheid in beweging en stilte te ontdekken. Verbinding te maken met de wijsheid van wat nu is. Wat goed is voor jezelf en klopt in het moment. En die gevoeligheid mee te nemen naar huis.
Om zo samen met veel plezier yoga te blijven ontdekken.

Wil je meer lezen over Diana Aben?
Lees hier haar uitgebreide levensverhaal. 

 

Diana probeert met de inzichten die zij zelf heeft opgedaan met yoga het leven van andere mensen te verrijken.

Marieke Oosting , 35 jaar.