Diana Aben

Diana Aben (1971) volgde haar eerste yoga meditatie les in Ierland in 1992. Hier werd een snaar geraakt; wat zij daar ervaarde met haar lichaam en geest bleef haar bij. Vanaf 1998 bestudeerde zij Japanse Okido Yoga, inclusief veel ervaring met Shiatsumassage en Meditatie.
Zij behaalde in 2004 haar docentendiploma hierin.

Toen zij  in aanraking kwam met Yoga Nidra via Swami Ma Tripurashakti, kwam zij in contact met een laag van bewustzijn en diepe stilte, die ze niet vaak eerder had gevoeld. Daardoor ging zij meer onderzoek doen naar de verschillende lagen van het menszijn.
Zo volgde zij de iRest® Level I&II training bij James Reeves en studeert zij nu voor certificering als iRest teacher bij iRest.us.

Restorative Yoga leerde ze o.a. van Lizzie Lasater.

De achtergronden van yoga en meditatie blijven haar boeien, ze blijft het veel oefenen en toepassen in het dagelijks leven.
Iedere dag ontspannen is haar motto, ook al denk je het niet nodig te hebben.

Daarom heeft zij nu het online programma21 Dagen Ontspannen‘ gemaakt.
Over liggend ontspannen; met Shavasana, Yoga Nidra en liggende meditaties. Zodat jij ook thuis je heelheid en rust kan vinden.

Toepasbaarheid in het dagelijks leven heeft altijd haar aandacht.
Hoe zit je achter je bureau, in de auto of op de fiets, hoe gebruik je je telefoon of sta je in de keuken….hoe is het met je adem als je een lastig gesprek voert, hoe reageren je emoties als er iets spannends gebeurt, waar is je aandacht als je kinderen iets van je vragen….
Tijdens haar yogalessen word je uitgenodigd om je eigen waarheid in beweging en stilte te ontdekken. Verbinding te maken met de wijsheid van wat nu is. Wat goed is voor jezelf en klopt in het moment. En die gevoeligheid mee te nemen naar huis.
Om zo samen met veel plezier yoga te blijven ontdekken.

Wil je meer lezen over Diana Aben?
Lees hier haar uitgebreide levensverhaal. 

Diana probeert met de inzichten die zij zelf heeft opgedaan met yoga het leven van andere mensen te verrijken.

Marieke Oosting , 35 jaar.

‘Het bestaan van ieder persoon is uniek. We kunnen ons leven slechts een keer leven en dit is van onschatbare waarde.
Als we een waarachtig menselijk leven leiden, kunnen we voelen hoe belangrijk elk moment van elke dag is.’

Masahiro Oki,  Grondbeginselen van het dagelijks leven